Hverdagen på fængslet

Fællesskab


I hverdagen er du normalt sammen med andre indsatte, både om dagen og om aftenen indtil sengetid. Hvis du ønsker det, kan du afsone alene eller i begrænset fællesskab.

Dine egne ting


Du må gerne have dit eget tøj og dine toiletsager med i fængslet.

Du må ikke tage dine egne elektriske ting med – ligegyldig om de er til stikkontakt eller batterier. Du kan låne en clockradio og leje tv, cd-spiller og Playstation 2. Hårtrimmer, barbermaskine og føntørrer kan købes.

Fængslet er kontantløst, og det er derfor ikke tilladt at være i besiddelse af kontanter inde i fængslet. Alle kontanter skal afleveres ved ankomsten. Du må ikke tage store ting med, for vi har ikke plads til dem. Alle dine ting bliver gennemgået, når du ankommer.

Fængslet dækker ikke, hvis dine ting bliver stjålet. Du skal selv passe på dem, og det er en god idé at have en indboforsikring.

Hvis du får medicin, skal du tage nok med til det første døgn og give det til personalet. Du skal også have en liste med fra din læge om, hvilken medicin du får.

Dine penge


Måske har du nogle penge med, når du bliver indsat. Dertil kan du tjene penge ved at arbejde i fængslet, og du får kostpenge til mad.

Dine penge kommer i banken på tre konti:
 

A. Medbragt – til de penge, du havde med, eller som du får tilsendt fra familien
B. Klient – til de penge du tjener ved at arbejde eller deltage i uddannelse
C. Kostpenge – som kun kan bruges til at købe mad hos købmanden.

Penge fra familie og venner:Hvis din familie eller dine venner vil sende dig penge, skal de gøre det fra banken eller netbank. De skal sætte pengene ind på en konto i Danske Bank, registreringsnummer: 0216, kontonummer 4069142397.

Hvis pengene bliver sendt fra udlandet, skal afsenderen huske at skrive: Swiftadresse: DABADKKK, IBAN: DK4102164069142397.

Det er meget vigtigt, at de husker at skrive dit navn og cpr-nummer,  dit indsat-nummer og din afdeling. Så er vi sikre på, at pengene kommer til den rigtige.

Du kan læse mere om pengeforholdene i fængslet i pjecen  Indsattes økonomi”.


Din sundhed


Læge og sygeplejerske

Hvis du bliver syg, er der læger og sygeplejersker ansat på fængslet. I det daglige er det sygeplejersker, der tager sig af dine henvendelser.

Lægen er ligesom din praktiserende læge, og han/hun kan henvise dig til en speciallæge eller klinik uden for fængslet.

Udgifterne til behandling betales af fængslet. Du har ret til frit at vælge sygehus ligesom uden for fængslet.

Tandlæge

Der er tandlæge i Herstedvester Fængsel Det er gratis at få undersøgt sine tænder og få ordnet akutte problemer. Andre behandlinger skal du selv være med til at betale for.

Din religion


Du har ret til at være med til gudstjenester, bøn og andre religiøse handlinger ligesom uden for fængslet.

Fængslet har en lille kirke, som hedder Birkelundskirken. Her er der gudstjenester, men også bryllup, dåb og en sjælden gang imellem begravelse.

Kirken har fængselspræst og organist. Til en almindelig gudstjeneste er der som regel 20-30 indsatte. Der er også gudstjenester på grønlandsk.

Kirken bliver også brugt til andre aktiviteter, for eksempel kulturelle arrangementer og familieaftener.

Du kan også henvende dig til fængselspræsten, hvis du trænger til en at tale med om personlige ting. Fængselspræsten er vant til at tale om svære spørgsmål og har tavshedspligt.

Du kan tale med fængselspræsten, selv om du ikke er kristen. Men det er også muligt at få besøg af en præst eller lignende fra andre kirker og trossamfund.

Fængslet registrerer ikke, hvilken religion du har.
 

 

Gennerelle regler


 

6/5 - 2014

Festlig indvielse af samtalebænken

En ny, rød, flot bænk er stillet op i Albertslund Centrum. Bænken er blevet fremstillet af anstaltens P2-værkstedet...... En samtalebænk, som blev in...

Nyt fra Kriminalforsorgen

2/5 - 2017

Bedre sikkerhed i landets fængsler

På baggrund af anbefalinger fra en taskforce, der siden januar har set på sikkerheden i fængslerne, ...

1/5 - 2017

Horserød – en broget 100-årig

Den 1. maj er det 100 år siden de røde barakker i skoven skabte Horserød-lejren. Her har der blandt ...

27/4 - 2017

Uddannelse i fængslet – set fra de indsattes side

Innovation er, når fem indsatte arrangerer workshops for ledere og chefer i Kriminalforsorgen. Fordi...