Fritid


Fritid


Fængslet har forskellige tilbud om sport, kultur og andet i fritiden. Men du skal også sætte tid af til almindelige pligter som tøjvask, rengøring og madlavning.

Besøg: Du har ret til at få besøg mindst en gang om ugen og i mindst en time. Hvis det er muligt, kan du få lov til at få længere besøg. Det kan du læse mere på siden ”Besøg”. Som regel bliver dine besøg ikke overvågede. Hvis du ikke har familie eller venner, som kan besøge dig, kan du måske få en besøgsven. Spørg personalet om mulighederne.

Bibliotek: På biblioteket kan du låne bøger og andre materialer og bestille mere fra kommunebiblioteket.

Breve: Du må skrive breve til og få breve via Postnord fra hvem som helst. Du skal åbne brevene, mens personalet ser på, men de bliver kun læst i særlige tilfælde.

Butik: Hos købmanden kan du købe madvarer, tobak, slik, rengøringsmidler og så videre. Du har mulighed for at handle flere gange om ugen.

For kvinder: Kvindeafdelingen har egne faciliteter til kondi- og styrketræning.

Frisk luft: Du har ret til at komme ud i fri luft mindst en time om dagen – på den såkaldte ”gårdtur”. Om sommeren forlænger vi gårdturen, og du kan spille bold med andre og lignende.

Mad: Du skal selv købe ind for dine kostpenge og lave mad. Mange slår sig sammen i madgrupper, så man skiftes til at gøre arbejdet og får pengene til at række længere.

Rengøring og vask: Du skal selv gøre rent på din celle og vaske dit tøj. Rengøringsmidler og sæbe skal du selv købe. Fællesarealerne gøres rent af gangmanden.

Sport: Fængslet har løbebane og boldbane. Vi har også fitness-center og sportshal med mulighed for at spille fx badminton og bordtennis.

Telefon: Du må ringe til 10 forskellige personer. Du skal aflevere en liste over de 10 til personalet. De kontrollerer, at du kun ringer til personerne på listen ved at lave stikprøver en gang imellem.

Andre aktiviteter: Du kan også dyrke andre hobbyer eller spille musik i din fritid. Somme tider er der udflugter til kulturarrangementer, fisketure og den slags. Det skal du have særlig tilladelse til at være med til.

Endelig er der mulighed for, at personalet kan arrangere spontane aktiviteter (fx grillaften eller lignende samt gruppevise udflugter til kulturelle formål, fiskeri, idræt, naturoplevelser etc. For indsatte, som har opnået tilladelse til individuel udgang).

Der foregår særlige aktiviteter for de grønlandske indsatte – nogle af dem med deltagelse af pårørende og/eller bistandsværger.

 

 

Billeder